De Rupelliga is één van de grootste en bekendste zaalvoetbalcompetities onder de Vlaamse Zaalvoetbalbond in de provincie Antwerpen. Zoals de naam het al doet vermoeden, situeert de liga zich vooral in de Rupelstreek. Die locatie is er niet toevallig gekomen. In 2001 ontstond de Rupelliga uit enkele ploegen die voordien aangesloten waren bij de Nielse Federatie.

Toen heeft de Vlaamse Zaalvoetbalbond samen met de Provincie Antwerpen en enkele leden van de Nielse federatie de nieuwe competitie opgericht. De wortels van de Rupelliga liggen dus in Niel, dat tot de Rupelstreek behoort. Elk jaar werd de Rupelliga groter en groeide het aantal deelnemende clubs zienderogen. Anno 2016 zijn er 44 actieve clubs verdeeld over vier reeksen. Wilt u volgend seizoen ook meedoen in de Rupelliga? Bekijk hoe je lid wordt.

De bedoeling van het bestuur, dat zetelt vanuit het bondsgebouw in Berchem, is om een faire en sportieve competitie te organiseren waarbij het plezier van alle spelers en ploegen centraal staat. Een open beleid zorgt bovendien voor een gemakkelijke communicatie en verlaagt alle mogelijke barrières om op niveau aan zaalvoetbal te doen.